Sprekers


Martin van Staveren

Martin van Staveren

Realistisch omgaan met risico en onzekerheid. Daarvan heeft dr. ir. Martin van Staveren MBA zijn vak gemaakt. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over vernieuwend risicomanagement. Hij is daarnaast onder meer kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'.

 
Marc Kuipers

Marc Kuipers

mr. Marc Kuipers - Inspecteur generaal Inspectie ministerie SZW

 
Carsten Busch

Carsten Busch

Top keynote spreker Carsten Busch is een van de belangrijkste denkers op het gebied van veiligheid van deze generatie. Carsten is door Safety Theory aangemerkt als ‘nieuwe denker’ (juni, 2017) en beschikt over ruim twee decennia ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveaus in organisaties binnen spoorwegen en petrochemie in Nederland, Engeland en Noorwegen. Op dit moment werkt hij als Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie en studeert Human Factors. Hij is vakmatig actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde en diverse internationale forums, spreekt op seminars en publiceert regelmatig. In 2016 verscheen zijn eerste boek Safety Myth 101, dat in een geactualiseerde vorm in Nederland verscheen met de titel  Veiligheidsfabels 1-2-3.

 
Jaap Kruijt

Jaap Kruijt

Ir. Jaap A. Kruijt - vanaf 1988 directeur Mourik Groot-Ammers B.V., Infra, Milieutechnologie   en Projectontwikkeling.   Studeerde in 1974 af aan de Technische Universiteit Delft op Algemene Civiele Techniek met kustwaterbouwkunde als afstudeerspecialisatie. Tot 1988 Project-/regiomanager bagger- en offshore projecten in Duitsland, Groot-Britannie, Noorwegen en Nederland voor HAM (HBG/BAM).   

 
Orly Polak

Orly Polak

Orly Polak is oprichter van Hub Creations dat educatieve software en content ontwikkelt gericht op het overbrengen van kennis en het beïnvloeden van houding en gedrag. Hiervoor ontwikkelen zij games, video’s en online platformen. Met Hub Creations heeft Orly ‘De Veiligheidsklimmers’opgericht. Een organisatie die onderzoek doet binnen bedrijven naar de veiligheidscultuur en op basis van wetenschappelijk onderzoek inzichtelijk maakt wat het bedrijf moet doen om te groeien in zijn veiligheidscultuur.

 
Ramón Dohmen

Ramón Dohmen

Ramón Dohmen is gecertificeerd cyber security expert en ethisch hacker (CISSP, CEH, SCP). Hij is werkzaam als security officer ICT bij de DCMR Milieudienst Rijnmond en lid van de FERM-werkgroep die inhoud geeft aan de bewustwording in de haven.

 
Elsabé Willeboordse

Elsabé Willeboordse

Elsabé Willeboordse is sinds 2008 adviseur bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Den Haag. Zij adviseert alle sectoren over methoden en effect en is mede verantwoordelijk voor de toepassing van tegendenkmethoden en externe reviews. Hiervoor werkte zij bij TNO Technische Menskunde in Soesterberg. Zij specialiseerde zich aan de Universiteit Leiden in het duiden en leren van menselijk gedrag in ongevallen. Elsabé is bestuurslid voor het Nationaal Netwerk Risicomanagement.

 
Tom van Staveren

Tom van Staveren

Tom van Staveren is manager risk & safety bij Peter Appel Transport, daarvoor werkte hij als transportmanager bij Christian Salvesen (tegenwoordig XPO). Eerder was hij logistiek officier bij de Koninklijke Landmacht, docent bij het transport opleidingscentrum en hoofd logistieke zaken bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

 
Guus Koomen

Guus Koomen

Guus Koomen, senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur, Safety Improvement Company, heeft een achtergrond als hoger veiligheidskundige, bedrijfskundige en is in dit vak 20 jaar actief. Vanuit de Safety Improvement Company is hij werkzaam als senior adviseur, trainer en projectleider. Hij is verantwoordelijk geweest voor uiteenlopende projecten in het kader van veiligheidsverbetering bij diverse klanten zoals FrieslandCampina, Defensie, NAM/Shell, RWS, Radboud ziekenhuis, etc. Tevens is hij betrokken bij de ontwikkelingen van leiderschap-, feedback workshops en cultuur- en veiligheid meetinstrumenten. Daarnaast is Guus oprichter en voorzitter van een Hearts and Minds netwerk.

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.