Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_g22khnfk4vj1ealdqq50feojf6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Break out sessies | Congres Veilig Werken

Sessies


Break out sessies 1

1.1 Veilig en gezond werken met VCA en meer ...

Nog te vaak vinden initiatieven om veiliger en gezonder te werken op meerdere plekken tegelijk plaats en niet gedeeld. Daardoor blijven kansen om het beter te doen onbenut.

De SSVV brengt opdrachtgevers, opdrachtnemers en andere professionals in 22 branches samen. Ervaringen, initiatieven en kennis op het gebied van veilig en gezond werken worden gedeeld en verder ontwikkeld. De focus ligt op VCA, maar ook op andere initiatieven die het werk veiliger en gezonder maken. Wat komt de SSVV zoal tegen in de praktijk?

In deze workshop deelt Jeroen Terlingen de bevindingen en oplossingen van SSVV voor veilig en gezond werken in de praktijk. Wat gaat er verkeerd en hoe kunnen veiligheidsfunctionarissen en SSVV en VCA elkaar versterken? U krijgt tips voor uw werkpraktijk en een rondleiding langs de plannen van de SSVV voor 2018.

Jeroen Terlingen - Van den Herik - Sliedrecht

Break out sessies 1

1.2 Cyberrisico’s en veiligheid in de Rotterdamse haven

Wij zetten hekken om onze fabrieken en zijn bezorgd over veilige opslag van onze goederen. Maar hoe zit het met de digitale veiligheid? Zijn er voldoende virtuele hekken? En wat betekent dat voor de veiligheid als het mis gaat? Organisaties zoals het Havenbedrijf, Zeehavenpolitie en DCMR Milieudienst Rijnmond maken zich zorgen en willen dat bedrijven in de haven zich bewuster worden van de risico’s van cybercrime. Daarom is het Port Cyber Resilience Programma opgestart onder de pakkende naam FERM-Rotterdam.

Tijdens deze presentatie leert u hoe FERM de bewustwording in de haven te verbetert. U zult live kennis maken met digitale risico’s, zoals het digitaal inbreken bij een fabriek. U krijgt tips over hoe u cybercrime voorkomt en wat dat kan betekenen voor de veiligheid in uw organisatie.

Ramón Dohmen - gecertificeerd cyber security expert

Break out sessies 1

1.3 Logistiek - Safety Deal - Vertrouwen op Veiligheid

Vrachtwagenchauffeurs komen dagelijks op moeilijk locaties om bij supermarkten en winkels te lossen. Deze retailbedrijven houden bijna geen rekening met de naderingsroutes en de losomstandigheden. Zo “dwingt” de opdrachtgever de chauffeur tot zeer risicovol manoeuvreren met de vrachtwagen. Hierdoor ontstaan regelmatig aanrijdingen met schade, letsel of erger. Een Safety Deal tussen opdrachtgever (retailer) – vervoerder en chauffeur zorgt voor meer veiligheid in de keten. De initiatiefnemers van 'Vertrouwen op veiligheid' ontvingen een oorkonde van Rijkswaterstaat.

Door strikte naleving van bijvoorbeeld rij- en rusttijden en meer tijdruimte in de routes ontstaat een cultuur van vertrouwen en verandering van gedrag. Betrokkenen spreken elkaar aan op gemaakte afspraken en de hele keten van vervoerder tot chauffeur en winkelier is nu verantwoordelijk voor het vergroten van dat vertrouwen. Tom van Staveren laat zien dat door samenwerking een veilige werkomgeving ontstaat. Verandering van de omgeving, zoals verbouwing van routes, is dan niet nodig.

Tom van Staveren - Manager Risk & Safety Peter Appel Transport
Marco Kranenbroek - Managing partner BRICKLOG BV

Break out sessies 1

1.4 Aanspreken op onveilig gedrag

U streeft naar een optimale veiligheidscultuur binnen uw organisatie. Maar wat als u alles op papier goed voor elkaar heeft en niemand zich eraan houdt? Spreekt u medewerkers daarop aan? En hoe doet u dat?

Het is belangrijk dat de sociale veiligheid binnen uw organisatie van voldoende niveau is zodat collega's elkaar actief helpen om veilig te werken. En dat de medewerkers zich ook aan de regels houden als 'de baas niet kijkt'.

In deze workshop hoort u hoe u de medewerkers succesvol kunt aanspreken hierop. U ervaart wat wel en wat niet werkt. Want: “Als je een schip wil bouwen, moet je werklui niet opdragen hout te verzamelen, je moet niet het werk verdelen en orders geven.

Leer in plaats daarvan mensen eerst te verlangen naar de eindeloze zee.”

Na deze sessie heeft u inzicht in de factoren die het elkaar aanpreken mogelijk maken.

Guus Koomen - senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur, Safety Improvement Company
Vincent Moes - trainingsacteur en co-trainer Safety improvement Company

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_g22khnfk4vj1ealdqq50feojf6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0