Sessies


Break out sessies 1

1.1 Veiligheid in de bouw

In deze break out sessie krijgt u een overzicht van de belangrijkste en meest voorkomende veiligheidsissues in de bouw. Van cijfers over ingevallen tot concrete preventie tips.

Bouwbedrijven doen er alles aan om de veiligheid van hun medewerkers te garanderen. Leer van hun ervaringen in deze breakout sessie.

Break out sessies 1

1.2 Cyberrisico’s en veiligheid in de Rotterdamse haven

Wij zetten hekken om onze fabrieken en zijn bezorgd over veilige opslag van onze goederen. Maar hoe zit het met de digitale veiligheid? Zijn er voldoende virtuele hekken? En wat betekent dat voor de veiligheid als het mis gaat? Organisaties zoals het Havenbedrijf, Zeehavenpolitie en DCMR Milieudienst Rijnmond maken zich zorgen en willen dat bedrijven in de haven zich bewuster worden van de risico’s van cybercrime. Daarom is het Port Cyber Resilience Programma opgestart onder de pakkende naam FERM-Rotterdam.

Tijdens deze presentatie leert u hoe FERM de bewustwording in de haven te verbetert. U zult live kennis maken met digitale risico’s, zoals het digitaal inbreken bij een fabriek. U krijgt tips over hoe u cybercrime voorkomt en wat dat kan betekenen voor de veiligheid in uw organisatie.

Ramón Dohmen - gecertificeerd cyuber security expert

Break out sessies 1

1.3 Logistiek - Safety Deal - Vertrouwen op Veiligheid

Vrachtwagenchauffeurs komen dagelijks op moeilijk locaties om bij supermarkten en winkels te lossen. Deze retailbedrijven houden bijna geen rekening met de naderingsroutes en de losomstandigheden. Zo “dwingt” de opdrachtgever de chauffeur tot zeer risicovol manoeuvreren met de vrachtwagen. Hierdoor ontstaan regelmatig aanrijdingen met schade, letsel of erger. Een Safety Deal tussen opdrachtgever (retailer) – vervoerder en chauffeur zorgt voor meer veiligheid in de keten. De initiatiefnemers van 'Vertrouwen op veiligheid' ontvingen een oorkonde van Rijkswaterstaat.

Door strikte naleving van bijvoorbeeld rij- en rusttijden en meer tijdruimte in de routes ontstaat een cultuur van vertrouwen en verandering van gedrag. Betrokkenen spreken elkaar aan op gemaakte afspraken en de hele keten van vervoerder tot chauffeur en winkelier is nu verantwoordelijk voor het vergroten van dat vertrouwen. Tom van Staveren laat zien dat door samenwerking een veilige werkomgeving ontstaat. Verandering van de omgeving, zoals verbouwing van routes, is dan niet nodig.

Tom van Staveren - Manager Risk & Safety Peter Appels Transport

Break out sessies 1

1.4 Hoedt u voor cultuurfluisteraars

Bedrijven verwachten tegenwoordig nogal wat van cultuurmetingen en de overheid blijft niet achter. Veel adviseurs bedienen hen graag. Maar pas op voor cultuurfluisteraars. Want de praktijk staat bol van verwarring en onrealistische verwachtingen.

Guus Koomen neemt u in deze break out sessie mee in de wereld van (on?)maakbare veiligheidscultuur. Wat zijn belangrijke psychologische en sociologische mechanismen die van invloed zijn op het veiligheidsgedrag en welke rol spelen gedeelde waarden, overtuigingen en normen hierin.

Na deze sessie heeft u:

  • Inzicht in de oorzaak van bepaald gedrag
  • Begrijpt u hoe een groep invloed uitoefent op individueel gedrag en hoe dit proces is te beïnvloeden

Guus Koomen - senior HSE-adviseur en veiligheidscultuur adviseur, Safety Improvement Company

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.